Een gezonde levensstijl draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Niet alleen privé, maar ook op de werkvloer. Steeds meer bedrijven zien het belang hiervan in en bieden hun werknemers de mogelijkheid om aan bedrijfsfitness te doen. Maar wat houdt bedrijfsfitness precies in en waarom zou je als bedrijf hierin investeren?

Wat is bedrijfsfitness?

Bedrijfsfitness is het aanbieden van fitnessmogelijkheden aan werknemers van een bedrijf. Dit kan variëren van een bedrijfsfitnessruimte tot een abonnement bij een lokale sportschool. Bedrijfsfitness is bedoeld om werknemers te stimuleren om te bewegen en een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om te sporten op of nabij de werkplek, wordt het makkelijker gemaakt om dit te combineren met werk en privéleven.

Apparatuur voor bedrijfsfitness in fitnesszaal

De voordelen van bedrijfsfitness voor werknemers

Voor werknemers kan bedrijfsfitness tal van voordelen bieden. Ten eerste kan het helpen om stress te verminderen. Tijdens het sporten komen er endorfines vrij, waardoor men zich gelukkiger en meer ontspannen voelt. Daarnaast kan bedrijfsfitness bijdragen aan een betere fysieke gezondheid en een hogere productiviteit op het werk. Werknemers die regelmatig sporten, zijn vaak fitter en hebben meer energie om hun werk uit te voeren.

De voordelen van bedrijfsfitness voor werkgevers

Ook voor werkgevers kan bedrijfsfitness voordelen bieden. Ten eerste kan het bijdragen aan een lager ziekteverzuim. Werknemers die regelmatig sporten zijn over het algemeen gezonder en minder vaak ziek. Dit kan een positief effect hebben op de productiviteit en het verzuimpercentage van een bedrijf. Daarnaast kan bedrijfsfitness bijdragen aan een betere werksfeer en teambuilding. Werknemers die samen sporten, bouwen een band op en kunnen elkaar beter leren kennen buiten de werkomgeving.

bokstraining op bokszakken voor bedrijfsfitness

Hoe Health4Business kan helpen

Wij bieden alle bedrijven in de regio de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de onze eigen sportschool in het mooie ‘s-Hertogenbosch.

Jouw medewerkers kunnen gebruik maken van onze moderne fitnesszaal maar ook deelnemen in een van de 30 verschillende groepslessen. Zo kunnen zij onbeperkt inschrijven voor lessen zoals hot yoga, dance mix, circuit training, pilates, boks lessen en nog veel meer!

Conclusie

Bedrijfsfitness kan voor zowel werknemers als werkgevers tal van voordelen bieden. Het stimuleert een gezonde levensstijl, kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim en kan de werksfeer verbeteren.

Wil jij bedrijfsfitness aanbieden voor je organisatie en gebruik maken van onze sportschool in ‘s-Hertogenbosch?

Ga dan naar deze pagina voor meer informatie en neem contact met ons op!

× Vragen?