In de veeleisende omgeving van hogescholen spelen docenten een cruciale rol bij het opleiden van de volgende generatie professionals. Het is van essentieel belang dat de scholen deze docenten op de eerste plaats zetten en goed voor hun welzijn zorgen.

Health 4 Business begrijpt het belang van gezonde en vitale docenten en biedt op maat gemaakte vitaliteitsprogramma’s voor hogescholen. Met een scala aan diensten, waaronder werkplekonderzoek, bootcamps, workshops zoals adem coaching en boks communicatietraining en stoelmassages, ondersteunt Health 4 Business docenten bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn.

verzuim onder leraren verminderen
Collega's van een bedrijf nemen deel aan de adem workshop en zitten op de grond in een zaal.

Werkplekonderzoek:
Een gezonde werkomgeving is van cruciaal belang voor het welzijn van docenten. Onze therapeuten voeren deskundige werkplekonderzoeken uit waarbij de ergonomie van de werkplekken van docenten wordt beoordeeld. Op basis van deze beoordelingen worden aanbevelingen gedaan om de werkplekken aan te passen aan de ergonomische behoeften van de docenten. Dit draagt bij aan het verminderen van lichamelijke klachten en het bevorderen van een goede houding tijdens het werk.

Bootcamps:
Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor een gezonde levensstijl. Wij organiseren verschillende bootcamps, waarbij de docenten worden uitgedaagd om hun fysieke fitheid, uithoudingsvermogen en kracht te verbeteren. Onder begeleiding van ervaren trainers werken docenten in groepsverband aan hun conditie, terwijl ze tegelijkertijd de kans krijgen om te ontspannen en stress te verminderen.

Workshops:
Gezonde communicatie, grenzen aangeven en effectieve stressbeheersing zijn essentieel voor docenten om succesvol te zijn in hun werk. Health 4 Business biedt workshops aan, zoals adem coaching en boks communicatietraining, om docenten te ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden op deze gebieden. Adem coaching helpt docenten bij het beheersen van stress en het bevorderen van ontspanning, terwijl boks communicatietraining helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen, assertiviteit en effectieve communicatievaardigheden.

Stoelmassages:
Om fysieke spanning en stress te verminderen, biedt Health 4 Business stoelmassagesessies aan op hogescholen. Professionele masseurs zorgen voor ontspanning en verlichting van spierspanning, met name in de nek, schouders en rug. Deze massagesessies bieden docenten de mogelijkheid om te ontspannen, te herstellen en hun energieniveaus te verhogen, waardoor ze beter kunnen functioneren in hun dagelijkse taken.

Health 4 Business begrijpt de unieke uitdagingen waarmee docenten op hogescholen worden geconfronteerd en biedt op maat gemaakte vitaliteitsprogramma’s om hen te ondersteunen bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn. Middels onze vitaliteitsprogramma’s gaan wij voor gemotiveerde, gezonde en productieve docenten die een positieve invloed hebben op het onderwijs en de leerlingen. 

Neem vandaag nog contact op met Health 4 Business om een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma voor uw hogeschool te ontwikkelen.

× Vragen?