Als bedrijf wil je uiteraard het beste voor je werknemers. Een vitaliteitsplan kan hierbij helpen. Health 4 Business biedt zo’n plan aan, waarbij de gezondheid en vitaliteit van werknemers centraal staan. In dit artikel leggen we uit wat een vitaliteitsplan inhoudt en waarom het een goede investering is voor jouw bedrijf.

Wat is een vitaliteitsplan?

Een vitaliteitsplan is een totaalpakket van verschillende programma’s die gericht zijn op het bevorderen van de gezondheid en vitaliteit van werknemers. Wij bieden zo’n plan aan, waarbij aandacht wordt besteed aan beweging, voeding en ontspanning. Door deze drie aspecten te combineren, wordt er een gezonde leefstijl gecreëerd die zorgt voor meer energie, minder stress en een hogere productiviteit.

massage bij bedrijven
bedrijfsbootcamp in de buitenlucht

Beweging

Beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Wij verzorgen een scala aan bootcamps, boks- en yogalessen om werknemers te motiveren meer te bewegen. Ook kan er bijvoorbeeld in de omgeving van Den Bosch, Waalwijk, Kaatsheuvel en Hilvarenbeek gebruik gemaakt worden van de fitness faciliteiten in onze moderne gyms. Ook kunnen werknemers gebruik maken van een persoonlijk trainingsschema en begeleiding van een personal trainer.

Voeding

Een gezonde leefstijl begint bij gezonde voeding. Onze diëtisten bieden verschillende programma’s aan om werknemers bewuster te maken van hun voedingspatroon. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een gezonde bedrijfscatering of kunnen er workshops worden georganiseerd over gezonde voeding. Ook is het mogelijk om persoonlijk voedingsadvies te krijgen van een diëtist. 

Ontspanning

Stress is een veelvoorkomend probleem bij werknemers. Verschillende van onze workshops zijn dan ook opgericht om werknemers te helpen ontspannen. Stressmanagement, mentale helderheid en conflicthantering komen hierbij op een leuke wijze aanbod.

Ook kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor stoelmassages op locatie. Deze massagevorm richt zich op de nek, schouders, rug, armen en handen, de gebieden die vaak gespannen zijn als gevolg van langdurig zitten en werken. Onze ervaren masseurs passen technieken toe zoals drukpuntmassage, strekkingen en knedingen om spanning en stress in deze gebieden te verminderen.

yoga training op werk
sporten op het werk

Waarom een vitaliteitsplan een goede investering is

Investeren in een vitaliteitsplan is een goede investering voor jouw bedrijf om verschillende redenen. Allereerst zorgt een plan voor gezondere en vitalere werknemers, wat resulteert in minder ziekteverzuim en meer productiviteit. Ook laat je als bedrijf zien dat je geeft om het welzijn van je werknemers, wat bijdraagt aan een positieve werksfeer en betere werknemersbinding. Tot slot kan een vitaliteitsplan bijdragen aan het imago van het bedrijf als een werkgever die maatschappelijk verantwoord onderneemt.

 

Interesse of meer weten?

Wil jij een vitaliteitsplan op maat laten ontwikkelen? Ga dan naar deze pagina voor meer informatie en neem contact met ons op!

 

× Vragen?